Oulun Valppaiden Tuki ry

Oulun Valppaat on 1917 perustettu itsenäinen lippukunta, jolla ei ole yleensä vanhempainneuvostoa lukuun ottamatta ollut mitään taustayhteisöä. Lippukunnan sekä taloudellisen että aatteellisen toiminnan tukemiseksi perustettiin 19.10.1992 Oulun Valppaiden Tuki ry -niminen yhdistys, johon voivat liittyä kaikki entiset Valppaat, Valppaiden vanhemmat ja muut ystävät.

Toiminta lähti heti varsin vilkkaasti liikkeelle. Tuki on toimintavuosiensa saanut avustettua tyttöjen toimintaa varsin mittavasti. Suurin osa avustuksista on kohdistunut lippukunnan Kalimen kämpän kunnostamiseen ja varustamiseen. Tuki on avustanut myös rahallisesti tyttöjen osallistumisia eri partiotilaisuuksiin. Tarvittaessa Tuki osallistuu lippukunnan tilaisuuksien järjestämiseen, mm. vastaten kahvitarjoilusta ja puurojuhlan puuronkeitosta. Mahdollisuuksiensa mukaan Tuen jäsenet ovat myös olleet pyydettäessä mukana erilaisten kilpailujen avustustehtävissä tai muonituksissa.

Tuki on kerännyt toimintaan tarvittavat varat jäsenmaksujen tuotoilla ja vuosittain toteutettujen WC-paperimyyntitalkoiden avulla sekä Valppaiden logolla varustettujen paitojen ja puseroiden myynnillä. Tuki myöntää tytöille mahdollisuuksien mukaan perusteltujen hakemusten mukaan avustusta partiotoimintaan. Hakemukset toimitetaan joko puheenjohtajalle tai sihteerille.

Toiminta on varsin hauskaa ja rentouttavaa eikä vie juuri aikaa. Lippukunnan haastamina tukilaiset ovat myös osallistuneet kilpailemaan partiolaisia vastaan, enimmäkseen keilaten, mutta joskus myös lautapelejä pelaten.

Toiveena on, että saisimme uusia jäseniä lippukuntalaisten läheisistä tai entisistä Valppaista. Jäseneksi pääsee maksamalla jäsenmaksun 15 € Tuen tilille FI49 5741 4020 0408 33 ja ilmoittamalla osoitetiedot sihteerille.

Tervetuloa mukavaan toimintaan mukaan!