Lippukunta juhli satavuotista taivaltaan

Partiotyttölippukunta Oulun Valppaat ry juhli satavuotista taivaltaan 8.-9.9.2017. Lauantaina vanhat Valppaiden vaeltajaporukat kutsuttiin perinteiseen OV-PT -partiotaitokilpailuun lippukunnan kämpälle, Kalimelle. Tehtävät olivat monipuolisia testaten niin partiotaitoja, historiantuntemusta kuin kekseliäisyyttäkin. Osallistujia oli mukana lähes 50 ja varhaisin vaeltajaporukka oli 1970-luvulta. Tähän porukkaan mahtuu mahtava määrä partiokokemusta!

Lauantaina jatkettiin juhlia virallisemmissa merkeissä, kun lippukunnan jäsenet, perheenjäsenet ja ystävät kokoontuivat 100-vuotisjuhlaan Raatin nuorisotalolle. Juhlan ohjelmassa oli niin perinteisempää ohjelmaa, kuten lauluja ja huutoja ja lisäksi modernimpia ohjelmanumeroita. Juhlassa jaettiin luonnollisesti myös ansiomerkkejä ja uudet partiolaiset ja ikäkaudesta toiseen vaihtavat antoivat partiolupaukset. Yksi juhlan kohokohdista oli kuitenkin Haluatko valppaaksi? -kilpailu, joka miljonäärihengessä testasi kilpailijoiden partio- ja lippukuntatuntemusta.

Kiitos kaikille juhlaviikonloppuun osallistuneille! Juhlavuoden seuraava tapahtuma on lauantaina 14.10. klo 13-16 Hupisaarilla järjestettävä Rumputusrankkuri-seikkailu, johon kutsutaan kaikkia oululaisia mukaan. Tervetuloa!